Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-35578

QLineEdit Does Not Show Characters On ARM When EchoMode=QLineEdit::Password and Validator is set

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Reported
    • Priority: P4: Low
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 5.1.1
    • Fix Version/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:
      openembedded (using meta-qt5 layer), armv7, linux kernel 3.0.50, qt 5.1.1

      qt uses the linuxfb platform, tslib plugins, and fusion style.

      Description

      I have an application built on QT 5.1.1 that makes use of the QLineEdit.

      In Designer the EchoMode is set to Password.

      In the code I attach a validator to the QLineEdit:

      decValidator = new QIntValidator(0, 9999, ui->password);
      ui->password->setValidator(decValidator);

      When the validator is attached, no characters show at all, even though the cursor moves like a character was entered when a button is pressed. When the validator reaches maximum count, the cursor goes back to the starting position. At no point during this was any text shown.

      On disabling the validator, the asterisks show up fine and the QLineEdit behaves as expected.

      This is also a regression, the QLineEdit + Validator worked fine with qt 4.8.4

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            Assignee:
            peppe Giuseppe D'Angelo
            Reporter:
            ypolius Yannick Polius
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes