Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-57207

QWebEngineView crashes with some JPGs

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Not Evaluated
    • Resolution: Duplicate
    • Affects Version/s: 5.6.1
    • Fix Version/s: 5.6.2
    • Component/s: WebEngine
    • Labels:
      None
    • Environment:
      MacOs Sierra

      Description

      QWebEngineView crashes when trying to load some specific JPG images, or any HTML page containing an IMG tag with those images. Some JPG images work normally. Attached one image loading normally (qtlogo.jpg) and two problematic ones (karlsruhe.jpg, troll.jpg).

      When one of those images is encountered, the widget "flashes", then becomes entirely grey and unresponsive.

      It has been reproduced in a minimal example (attached).

      It happens with local pages as well as remote ones, with http as well as https.

        Attachments

        1. karlsruhe.jpg
          karlsruhe.jpg
          25 kB
        2. main_reproducer.cpp
          0.7 kB
        3. page_with_bad_jpg.html
          0.3 kB
        4. page_with_good_jpg.html
          0.3 kB
        5. qtlogo.jpg
          qtlogo.jpg
          22 kB
        6. troll.jpg
          troll.jpg
          2 kB

          Issue Links

          No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

            Activity

              People

              Assignee:
              qt_webengine_team Qt WebEngine Team
              Reporter:
              narcolessico Eugenio Rustico
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              3 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved:

                  Gerrit Reviews

                  There are no open Gerrit changes