Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-60031

Chinese and Japanese IME does not work

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: P3: Somewhat important
    • Resolution: Done
    • Affects Version/s: 5.8.0, 5.9.0 Beta 1
    • Fix Version/s: 5.9.0 Beta 2
    • Component/s: WebEngine
    • Labels:
      None
    • Environment:
      windows 10 1703
    • Commits:
      92993bc16ed81e0407e11a12781f3f1e0c4fd96a

      Description

      1. Windows10 default Chinese and Japanese IME (No any other setting)
      2. Widget API fails, Quick API work fine
      3. Qt 5.6 and 5.7 work fine
      4. Other Qt based application work fine.
      5. The URL bar work fine

      relates to: QTBUG-58362

      steps to reproduce:
      1. open qt demo browser with 5.9.0 and navigate to https://www.google.com
      2. Try to typing any word into the google’s search box by Chinese or Japanese IME, that doesn't work and just display English character. There may be other IME was also affected.
      You can't also switch to Chinese status by Shift key or cursor click.

        Attachments

        1. 1.png
          1.png
          83 kB

          Issue Links

          No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

            Activity

              People

              • Assignee:
                pvarga Peter Varga
                Reporter:
                vidarxu Carter Davies
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                10 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:

                  Gerrit Reviews

                  There are no open Gerrit changes