Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-73950

Empty TableView cells when model's role names are numbers

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: P4: Low
    • Resolution: Out of scope
    • Affects Version/s: 5.12.0, 5.12.1
    • Fix Version/s: None
    • Labels:
      None

      Description

      When using a QQ1 TableView backed by a simple QAbstractTableModel, if the role names (and thus corresponding columns' role names) are set to numeric values, e.g. "0", "1", QAbstractTableModel::data(...) is never called, and the cells in the TableView are empty. If on the other hand role names such as "column 0", "column 1" are used, everything works as expected.

      It's not clear to me at the moment whether this problem is on the model side, or the view side, but knowing what QQ1 TableView is like, I would suspect it's the latter.

      This bug is new to 5.12; it does not occur on 5.11. Please see attached test case.

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            Assignee:
            richard Richard Moe Gustavsen
            Reporter:
            timangus Tim Angus
            Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes