Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-82984

Qt applications fails to startup/terminate when using shared library under Windows x64

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Not Evaluated
    • Resolution: Invalid
    • Affects Version/s: 5.14.1
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Network
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Windows 10 x64
    • Platform/s:
      Windows

      Description

      I have 2 situations where I get odd behaviour when I use a shared library with QNetworkAccessManager.

      1. If I have a static field in a shared library which is a QNetworkAccessManager the application fails to load properly. I have attached a sample project which uses CMake and testapp1 has this issue in the Windows x64 environment. 
      2. If I have a QNetworkAccessManager as a normal property in a class, but which itself is a static singleton then the application starts up but does not terminate properly (i.e. the last window is closed, but the process remains in memory). This issue is shown in testapp2 in the attached zip file. Again the issue seems to only occur on Windows x64.

       

      I have tried to attach my sample to this ticket but I get this error:

      Jira could not attach the file as there was a missing token. Please try attaching the file again.

      Is there an email address I can send the sample project to?

       

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            Assignee:
            tpochep Timur Pocheptsov
            Reporter:
            arshadm1 Arshad Mahmood
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes