Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-84266

KDE Qt webview 5.14.2 artefacts

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Reported
    • Priority: P2: Important
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 5.14.1, 5.14.2
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: WebEngine, WebView
    • Labels:
      None
    • Environment:
      KDE Neon 5.18.5 with Qt 5.14.1/5.14.2
    • Platform/s:
      Linux/X11

      Description

      After upgrade from Qt 5.12.8 to 5.14.1/5.14.2 occurs webview malfunction which looks like graphics artefacts(fig in attach). I do not remember if the Glitch started from Qt 5.14.0. As I have AMD (Mars) card onboard I have tested many graphic card configuration sets which did not helped. Actually one configuration, that which off's glamor X11 setup and turn's on exa accel mode helps. However this last one is really slow and unusable.

      Glitch occurs only when using web browser Falcon and preview window in Kmail as also Akregator.

      When using other IGP card which is Intel graphic card all seems to work OK.

      My HW Configuration:

      Laptop with AMD APU card, MARS generation.

      My SW Configuration:

      KDE Neon 5.18.5 with Qt 5.14.2.

       

      When using older Qt 5.12.8 which is as a base in Kubuntu 20.04 problem do not exist and Kmail along with Falcon can freelly be used apps work correctly.

       

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            Assignee:
            qt_webengine_team Qt WebEngine Team
            Reporter:
            dhruski Peter Pan
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes