Uploaded image for project: 'Qt'
  1. Qt
  2. QTBUG-93183

Certain unicode characters not rendered even though they are in font

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Reported
    • Priority: P3: Somewhat important
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 5.15.2
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: GUI: Font handling
    • Labels:
      None
    • Platform/s:
      Windows

      Description

      Executing the program found in https://github.com/mumble-voip/qt_unicode_test/tree/master/src results in a result as shown here: https://github.com/mumble-voip/mumble/issues/4939#issuecomment-825856019

       

      In short: The characters of the string "ᎭᎪᎢᎬᎭᎾᎷ" are not rendered, even though QFontMetrics claims that the characters are contained in the font.

      When rendering this String in an UI, the String is rendered empty.

       

      Note: The same text renders fine under Linux

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

            People

            Assignee:
            esabraha Eskil Abrahamsen Blomfeldt
            Reporter:
            krzmbrzl None of Your business
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes